<
Berger garagepoort Elektrisch bediend vanaf
€ 995,00
Berger Select-Line

Type poort: sectionale garagepoort

Deze garagepoorten zijn verkrijgbaar in een aantal standaardmaten. Hierdoor kunnen we ze goedkoper aanbieden. Zowel handbediend als elektrisch aangedreven verkrijgbaar. Met o.a. haar negen poortbladmotieven is de Berger garagepoort zeer compleet, en bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Berger garagepoort Elektrisch bediend vanaf
€ 1029,00
Berger High-Line

Type poort: sectionale garagepoort

Degelijke kwaliteit, mooi vormgegeven, en op elke gewenste maatvoering gemaakt. Zowel handbediend als elektrisch aangedreven verkrijgbaar. Met o.a. haar tien poortbladmotieven en vier elektrische accessoires is de Berger garagepoort zeer compleet, en bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Berger garagepoort Looppoort met lage drempel vanaf
€ 1749,00
Berger High-Line met looppoort

Type poort: sectionale garagepoort

Degelijke kwaliteit, mooi vormgegeven, en zowel handbediend als elektrisch aangedreven verkrijgbaar. Met o.a. haar negen poortbladmotieven en vier elektrische accessoires is de Berger garagepoort met looppoort zeer compleet, en bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Berger garagepoort Openslaande poorten vanaf
€ 1575,00
Berger Luxe-Line openslaande garagepoorten

Type poort: openslaande garagepoorten

De Luxe-Line is een veelzijdige poort die bij uitstek geschikt is voor zowel residentiële als industriële toepassingen. Het totale assortiment aan panelen uit het Berger sectionaalpoorten programma is te gebruiken als vulling voor het thermisch onderbroken aluminium Luxe-Line profiel.

Sectionale garagepoort

Dit is het type garagepoort dat tegenwoording in residentiële situaties het meest wordt toegepast. Zowel voor nieuw gebouwde garages als bij renovaties valt de keuze meestal op een sectionale garagepoort vanwege de goede isolerende eigenschappen van het poortblad en de veelzijdige uitstraling.

Dit poortblad bestaat uit horizontale panelen van 49 tot 61 centimeter hoog. Deze panelen worden ook wel secties genoemd; vandaar de term 'sectionale' garagepoort of sectionaalpoort. De secties van doorgaans zo'n 4 centimeter dikte zijn gevuld met een isolerend materiaal en worden met scharnieren aan elkaar verboden om zo het poortblad te vormen. Een poortblad in gesloten positie is aan vier zijden omringd door rubber tochtstrippen zodat het poortgat volledig tocht en waterdicht is afgesloten; vandaar de hoge isolerende waarde.

Een andere veelgebruikte benamingen voor dit type poort is overheadpoort omdat het poortblad in geopende toestand zich doorgaans parallel aan het plafond en dus "boven het hoofd" bevindt. Het poortblad opent eerst verticaal, waarna de secties de geleiderails volgen en één voor één naar binnen draaien. Een balanceringssysteem met torsie- of trekveren neutraliseert het gewicht van het poortblad, zodat openen en sluiten zowel bij electische als handmatige bediening zeer weinig inspanning kost.

Berger sectionale garagepoort

Dag en dagmaten

In deze context betekent 'dag' simpelweg 'opening' of 'gat'. De binnenzijdes van een kozijn, venster, boog of andere omlijsting – die dus de daadwerkelijke grenzen van de opening vormen – worden daarom ook wel dagkanten, dagvlakken of dagzijden genoemd. Net als de andere zijden van een kozijn kunnen de dagkanten recht, afgerond of geprofileerd zijn. De binnenste afstand tussen de dagkanten wordt de dagmaat genoemd.

Dagmaten en inbouwruimten

De dagmaatbreedte is de horizontale afstand tussen de twee verticale dagkanten van de opening (zie DMB in bovenstaand figuur). De dagmaathoogte (DMH in het figuur) is de verticale afstand tussen het definitieve vloeroppervlak en de horizontale dagkant aan de bovenzijde van het poortgat.

Waar een normale poort, zoals uw voorpoort, 'in de dag' gemonteerd wordt – in de opening in de muur – wordt uw garagepoort altijd 'achter de dag' gemonteerd. Dit wil zeggen dat het frame van de garagepoort aan de binnenzijde van uw garage, tegen de muur rondom het poortgat geïnstalleerd wordt.