U wilt uw garagepoort natuurlijk een flinke tijd blijven gebruiken. Daarom is het heel verstandig om op z'n tijd enkele simpele onderhoudshandelingen uit te voeren, waarmee u de levensduur van uw garagepoort aanzienlijk verlengt.

Reiniging

Uw garagepoort schoon en mooi houden is heel simpel:

  1. Reinig eerst één zijde van de gesloten garagepoort (binnen- of buitenzijde), daarna de andere.
  2. Zeep het gehele poortblad in met een zachte, schuimige spons. Gebruik groene zeep in plaats van agressieve zeep, om niet alleen het milieu maar ook de lak te besparen. Het is daarom ook aan te raden geen doek te gebruiken.
  3. Spoel rijkelijk af met water, en laat drogen.

Inspectie elke 6 maanden

We raden u aan ongeveer eens in de zes maanden de volgende onderhoudshandelingen uit te voeren:

  1. Smeer de lagers en assen van de looprollen. Dit kan bv door WD40 te gebruiken. Controleer of bij een poortbeweging alle looprollen ronddraaien, en vervang stroeve of vastgelopen looprollen.
  2. Controleer of de garagepoort een soepele poortloop heeft wanneer u deze handmatig bedient. Ontkoppel daarvoor de elektrische aandrijving, indien aanwezig.
  3. Verwijder eventuele hindernissen in de looprails, zoals bouten of vuil.
  4. Controleer de hefkabels; indien er rafelingen zijn ontstaan moet de kabel vervangen worden.
  5. Controleer de rubberen afdichtingen op slijtage of schade.

Let op: de trekveren staan onder hoge spanning. Onjuiste omgang kan letsel en schade tot gevolg hebben!

Let op: Schakel altijd de elektriciteitsvoorziening uit tijdens het onderhoud aan de garagepoort.

Jaarlijks onderhoud door een expert

Garagepoort Discounter biedt u ook de mogelijkheid van een onderhoudsovereenkomst. Hiermee besteedt u de zorgen van het regelmatig onderhouden van uw garagepoort(en), uit aan deskundige vakmannen. Eén keer per jaar komen wij langs om uw garagepoort grondig te controleren op mogelijke knelpunten, en om de algehele poortloop opnieuw af te stellen. Dit vermindert de kans op toekomstige storingen en vergroot het gebruiksgemak. Ook als u zelf uw garagepoort monteert, is een service-overeenkomst een goede manier om een langdurig, zorgeloos gebruik van uw garagepoort zeker te stellen. Neem contact met ons op voor meer informatie.